Třetí závod SPEED Challenge 2013 – koberec, dráha v Habrové

11.03.2013 08:30

Další zimní měsíc uběhl jak voda a v sobotu 9. března proběhl již třetí závod druhého ročníku seriálu SPEED Challenge. V Habrové jsme se sešli již minulý týden v sobotu, sejmuli jsme starou dráhu vyčistili koberec, kus jsme položili úplně nový a nakonec jsme postavili zcela novou dráhu. Startovní listina se postupem času přiměřeně naplnila a v sobotu ráno se sešli jezdci přihlášení do tří závodních kategorií. Sedm jezdců do Formulí, šest jezdců do kategorie Stock a deset závodníků do Hobby, z toho pět mladých jezdců, juniorů. Také tentokrát byli ve startovním poli jezdci, bratři Machovi, kteří k nám v doprovodu svého otce zavítali poprvé.

Po rozpravě začala ve čtvrt na deset čtyři kola pětiminutových kvalifikačních jízd.

V rozjížďkách se o nejlepší umístění bojovalo ve čtyřech skupinách. Ve Formulích si pole position vybojoval Radek Rusmich po velice vyrovnaných soubojích s druhým Jirkou Ročňákem a třetím Standou Drejslem. Jako čtvrtý se kvalifikoval Martin Marek, pátý Jarda Malý, šestý Ivo Viktorin a sedmý Valentin Dostál.

Ve třídě Hobby byly ustaveny dvě skupiny. V seniorské skupině kraloval Čestmír Doubrava se třemi vítězstvími, jako druhý se kvalifikoval Milan Maksymov před Martinem Minyukem, který jednu jízdu vynechal. Čtvrtý nastupoval do finále Míra Matějus st. a pátý Martin Šponar. Souboje ve skupině juniorů byly dramatické. Děvčata, Lucinka Rusmichová a Žaneta malá i nejmenší jezdec Michal Wolf měli spoustu práce udržet auta mezi mantinely a bratři Machovi jim to svým dravým stylem jízdy nijak neusnadnili.

Ve třídě Stock si první místo na startu do finálových jízd jednoznačně vybojoval Milan Wolf. O druhé místo soupeřili Martin Marek se Standou Drejslem, který byl úspěšnější. Čtvrté a páté místo obsadili Tomáš a Zdeněk Janečkovi před Alešem Raudem.

Tři kola finálových jízd začala po třinácté hodině. Ve Formulích výhodu pole position neproměnil ve vítězství Radek Rusmich. Na Jirku Ročňáka tentokrát nikdo neměl a za tři prvenství si zaslouženě odnesl celkové vítězství. Radek skončil druhý před Standou Drejslem, Jardou Malým, Martinem Markem, Ivošem Viktorinem a Valentinem Dostálem. Valentin bohužel ukončil boj o umístění již v prvním finále, kdy mu vypověděla službu elektronika v jeho modelu.

Ve skupině senior Hobby na prvních dvou místech suverénně odjezdili Čestmír Doubrava a Martin Minyuk. O celkové třetí místo se v třetí jízdě utkali Milan Maksymov a Míra Matějus st., ale souboj dopadl lépe pro Milana. Jako pátý dojezdil Martin Šponar. V junior Hobby se stal nejúspěšnějším Dominik Mach před svým bráchou Honzou. Jako třetí se na stupně vítězů probojovala Lucie Rusmichová, za ní se umístili Michal Wolf a Žaneta Malá.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Samostatná skupina malých jezdců byla zpestřením závodů, doufejme, že bude i příště. Třetí závod SPEED Challenge 2013 se povedl a je za námi. Zveme Vás na čtvrtý závod, který se uskuteční 6. dubna 2013 opět na dráze v Habrové (ale kdyby bylo sluníčko, tak třeba již venku).

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

fotogalerie ze závodu

výsledky

Míra Matějus st.

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz