Třetí závod Rebels Race 2013 – dráha Náchod 20.07.2013

27.08.2013 21:02

Na dráze v Solnici máme teď do 17. srpna letní závodní přestávku, kromě toho je v současnosti dráha kvůli poškození mimo provoz, a tak jsme se domluvili, že v sobotu si pojedeme zazávodit do Náchoda na třetí podnik letního seriálu Rebels Race. Sraz jsme si dali v Rychnově ráno v 6 hodin. My s Mírou ml. jsme dorazili o chvíli později, Radek se Zdeňkem nás již netrpělivě očekávali. Do Náchoda jsme dojeli těsně před sedmou a spěch byl na místě, neboť padesát přihlášených aut znamenalo, že se nám podařilo sehnat čtyři místa v depu vedle sebe na poslední chvíli. Nachystali jsme auta a těšili se na pohodové závody, kdy se nebudeme muset starat o ostatní závodníky jako na domácích závodech v Solnici. Ráno a během tréninků a kvalifikací nás trápilo intenzivní sluníčko, ale po obědě už jsme s depy byli ve stínu.

Ke kvalifikacím po rozpravě nastoupili jezdci v sedmi skupinách. Dvě skupiny Hobby – pět dospěláků a sedm juniorů, společná skupina Formulí a Gétéček – sedm jezdců, dvě skupiny Stocků – dvanáct jezdců a dvě skupiny Open – devatenáct jezdců. Já s Radkem jsme jeli formule, Zdeněk začal v Hobby, ale po závadě na regulátoru přešel do Stocků a Míra ml. jel pohodu v Hobby. Taktovku závodu držel jako obvykle Zdenda Beneš, kterému vypomáhal Jirka Svoboda. Po čtyřech kolech rozjížděk následovaly v každé kategorii tři finálové jízdy.

Ke kladům náchodské dráhy už tradičně patří nabídka občerstvení, v panujícím teplu obzvlášť oceňovaná. V poledne jsme si dali výborný guláš, ke kávičce domácí buchtu – perfektní. Po čtvrté hodině byly dojety poslední finálové jízdy. Po spočtení výsledků následovalo vyhlášení vítězů. V našich kategoriích Zdeněk zvítězil v B finále Stocku, ve Formulích byl Radek druhý a já čtvrtý, Míra ml. dosáhl také dobrého výsledku, druhé místo v Hobby.

Po celý den bylo ukázkové slunečné počasí a panovala všeobecná pohoda. Po vyhlášení vítězů jsme sbalili depa a vyrazili k domovu. Příštím závodním podnikem bude osmý závod SPEED Challenge, který se uskuteční 17. srpna 2013 na dráze v Solnici. Přijeďte se podívat, odstraňování škod a příprava již probíhá.

 

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz