SPEED Challenge 2012 – poslední, dvanáctý závod – koberec Habrová. 01.12.2012

04.12.2012 13:38

Premiérový ročník seriálu SPEED Challenge je u konce. Dvanáctý závod jsme v Habrové nachystali na uplynulou sobotu. Kromě třídy OPEN tentokrát nebyli ani závodníci v třídě GT a tak se závodilo pouze ve dvou, ale poměrně slušně obsazených třídách. Ve Formulích startovalo sedm jezdců a v HOBBY deset závodníků ve dvou skupinách. Rádi jsme přivítali v Habrové jezdce, kteří k nám zavítali poprvé a to Jardu Šebestu a Honzu Jílka.

Po rozpravě o půl desáté začala obvyklá čtyři kola pětiminutových rozjížděk.

Ve FORMULÍCH souboj o stupně vítězů od začátku probíhal mezi Martinem Markem Radkem Rusmichem a Jirkou Ročňákem. Martin Marek vyhrál tři kvalifikace a vybojoval první pozici na startovním roštu do finále. Za ním se seřadili jezdci v pořadí Radek Rusmich , Jirka Ročňák, Jarda Malý, Míra Matějus ml., Standa Bartošek a Martin Minyuk. V první skupině HOBBY kraloval ve všech čtyřech  rozjížďkách Tomáš Janeček, na dalších místech se po kvalifikaci umístili Zdeněk Janeček, Martin Minyuk, Jirka Ročňák a Aleš Raud. Ve druhé skupině HOBBY bojovali o nejlepší umístění Čestmír Doubrava, Milan Wolf, Míra Matějus st., Jarda Šebesta a Jan Jílek.

Tři kola finálových jízd začala po třinácté hodině. Ve FORMULÍCH pokračovaly boje z rozjížděk. Favorizovaný Radek Rusmich, vedoucí v průběžném hodnocení seriálu tentokrát ani jednou nezvítězil. Poprvé se stal celkovým vítězem ve FORMULÍCH Martin Marek po dvou vítězstvích a jednom druhém místě. Radek Rusmich skončil dvakrát druhý a jednou třetí, za ním Jirka Ročňák jednou zvítězil a dvakrát skončil třetí. Další v pořadí se umístili Jarda Malý, Míra Matějus ml., Standa Bartošek a Martin Minyuk.

Dvě skupiny HOBBY byly přeskupeny podle nájezdu v rozjížďkách, takže se staly vyrovnanější. V B finále HOBBY zvítězil třikrát Jirka Ročňák před druhý Alešem Raudem. Třetí skončil Míra Matějus st., před Jardou Šebestou a Janem Jílkem. V A finále po dvou vítězstvích a s jistotou celkové výhry už do třetí jízdy nenastoupil Čestmír Doubrava. V ní zvítězil Milan Wolf a po jednou druhém a jednom čtvrtém místě skončil na stříbrné pozici. Třetí místo získal Tomáš Janeček, před Martinem Minyukem a Zdeňkem Janečkem. V A finále HOBBY tentokrát došlo k několika kolizím, které způsobily zbytečně ostrou výměnu názorů mezi závodníky a nasazovači.

Po šestnácté hodině skončila poslední jízda SPEED Challenge 2012. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Ve volných chvílích během dne i po ukončení závodu pak probíhaly debaty o podobě seriálu v příštím roce. Diskutovalo se hlavně o potřebě rozhodčího pro dodržování fair-play, o nasazovačích a pod. Modelklub RK bude pokračovat v pořádání této série i když účast závodníků je poměrně skromná. Tradice byla založena a v příštím roce se uskuteční dvanáct závodů SPEED Challenge 2013.

V sobotu 15. prosince zveme na dráhu do Habrové na tradiční Night Show s vyhlášením celkových výsledků SPEED Challenge 2012 a přátelským posezením a poježděním. Po novém roce odstartujeme prvním závodem 12. ledna nový ročník našeho seriálu.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

Míra Matějus st.

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz