Sedmý závod SPEED Challenge 2013 – asfalt Solnice 29.06.2013

02.07.2013 20:32

V sobotu jsme sedmým závodem SPEED Challenge 2013 vstoupili do druhé poloviny letošního seriálu.

Závodu předcházela příprava dráhy, které se velice věnoval Radek a do práce zapojil i své potomky. Pro lepší čitelnost dráhy natřeli ostrůvky a hlavně instalovali nové mobilní betonové hrazení speciálně konstruované pro naše potřeby tak, aby při nárazu nedocházelo k poškození vozů. Předpověď počasí nehrozila deštěm, startovní listina se slušně naplnila a tak jsme v klidu čekali na sobotní ráno.

Mezi sedmou a osmou hodinou přijela většina závodníků a po dráze se začala prohánět závodní auta.

Jezdci kategorie OPEN k nám moc nejezdí, ale kategorie STOCK, HOBBY a FORMULE mají už svůj okruh tradičních účastníků, který se v poslední době pomalu rozšiřuje (Kamikaze Team, RC Team Chrudim, otec a syn Novákovi, otec Šponar, …)

K rozpravě o půl desáté nastoupilo sedm jezdců ve FORMULÍCH, sedm jezdců v HOBBY, osm ve STOCK a tentokrát již osm závodnic a závodníků v kategorii HOBBY JUNIOR.

Závodit v rozjížďkách se začalo po rozpravě. Po FORMULÍCH následovali HOBBY junioři, pak HOBBY a STOCK.

Při sedmi až osmi autech na dráze docházelo často k předjíždění a soubojům o pozice. Ve FORMULÍCH kraloval v kvalifikaci Radek Rusmich a čtyřikrát zvítězil. Druhý se v rozjížďkách umístil Jirka Ročňák (třikrát druhý) pak následoval Míra Matějus st. (třikrát třetí), před Jardou Malým, Petrem Novákem, Martinem Markem a Standou Bartoškem.

HOBBY Junioři závodili v rozjížďkách opravdu urputně a opakovaně museli být napomínáni, aby slevili z rychlosti a přidali ohleduplnosti. Pole position po rozjížďkách vybojoval Dominik Mach před Ondrou Kohoutkem, Danem Komárkem, Milanem Ptáčkem, Luckou Rusmichovou, Davidem Novákem Žanetou Malou a Michalem Wolfem.

Dvě vítězství stačila k prvnímu místu v kvalifikaci HOBBY Senior Česťovi Doubravovi. Umístění ostatních jezdců v jednotlivých rozjížďkách byla díky vyrovnanosti značně rozmanitá. Druhý se umístil Milan Maksymov, třetí Vojta Komárek před Martinem Minyukem, Mírou Matějusem st., Filipem Jinochem a Pavlem Šponarem.

Kategorie STOCK měla v kvalifikaci jediného vítěze a to Milana Wolfa. Za ním bylo ale pole vyrovnané a o každou pozici se bojovalo. Jako druhý nastupoval do finálových jízd Martin Marek, za ním Aleš Raud, Tomáš Janeček, Martin Šponar – poprvé ve STOCKU si nevedl špatně, Petr Novák, Dominik Mach a Pavel Skalický.

K třem kolům finálových jízd nastoupili závodníci v jednu hodinu po poledni.

Ve FORMULÍCH pokračovala nadvláda Radka Rusmicha, na jeho Ferrari tentokrát nikdo nestačil. Druhé místo celkově vybojoval třemi druhými příčkami Jirka Ročňák. O ostatní pozice se bojovalo do poslední jízdy. Třetí v pořadí pak skončil Jarda Malý před Mírou Matějusem st., Martinem Markem, Standou Bartoškem a Petrem Novákem

V HOBBY Junior po třech finálových jízdách skončili jezdci přesně v pořadí, v jakém se do finále kvalifikovali. Po třech vítězstvích celkově vyhrál Dominik Mach za ním Ondra Kohoutek, Dan Komárek, Milan Ptáček, Lucka Rusmichová, David Novák, Žaneta Malá a Michal Wolf. Každá jízda mládežníků byla poznamenaná častými kolizemi a opět byl nutný zásah ředitele závodu, aby se jezdilo ohleduplněji.

Finále v HOBBY Senior opanoval Čestmír Doubrava se třemi vítězstvími před Milanem Maksymovem se třemi druhými místy. O další místa se bojovalo celá tři kola finálovek. Nejlépe si vedl Vojta Komárek před Mírou Matějusem st., Martinem Minyukem, Filipem Jinochem a Pavlem Šponarem. I v této kategorii se během závodu řešila čistota jízdy, ohleduplnost a kolize při předjíždění. Po trochu vzrušené debatě a výměně názorů pak poslední jízda byla úplně bez problémů.

Nejvyrovnanější boje probíhaly ve finále třídy STOCK. O prvenství se utkali Milan Wolf s Alešem Raudem a vyrovnaným soupeřem jim byl i Tomáš Janeček. Milan celkově zvítězil. Za Tomášem bylo pořadí jezdců následující: Martin Marek, Martin Šponar, junior Dominik Mach, Petr Novák a Pavel Skalický.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním diplomů a plaket. Junioři byli oceněni diplomy všichni. Po celý den bylo ukázkové počasí a všeobecná pohoda. Sedmý závod SPEED Challenge 2013 byl dobře jezdecky obsazen a doufáme, že se všem účastníkům líbil. Zveme Vás na osmý závod, který se uskuteční 17. srpna 2013 na dráze v Solnici, která zase bude trochu jiná….

 

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

 

 

Míra Matějus st.

 

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz