REBELS RACE – třetí závod – Rtyně v Podkrkonoší 18.11.2012

21.11.2012 15:09

Vstávat v neděli o půl šesté ráno do tmy a chladu je zvrhlost. Ale co bychom neudělali pro to, abychom si dobře zazávodili se svými oblíbenými autíčky. Závodnická výbava byla zabalena už večer, takže odjezd z domova, sraz s Radkem v Rychnově, přeložení materiálu do jeho „malého autobusu“ a v sedm hodin odjezd směr Rtyně na další pokračování letos nového seriálu REBELS RACE.

V osm hodin jsme po mírném zdržení kvůli objížďce v Náchodě dorazili k Orlovně na Rtyňském náměstí. Přesunuli jsme náš závodní materiál dovnitř a postavili depo na téměř posledním vhodném místě, protože všichni závodníci už byli na místě dřív než my. Do rozpravy jsme pořídili objet několik kol a vyzkoušeli jak auta, tak i pro nás nezvyklé místo pro řízení modelů z galerie pro diváky. Dráha v Orlovně je pro nás, zvyklé na skromné rozměry v Habrové, opravdu impozantní. Příjemnou drobností byl čokoládový Mikuláš, kterého obdržel každý závodník při registraci do závodu. Modelklub RK jsme reprezentovali tentokrát ve čtyřech. Karel Štěpánek v kategorii OPEN, Radek Rusmich a Míra ml. ve FORMULÍCH a Míra st. v HOBBY. Formule v rukách Míry ml. byla zcela čerstvá záležitost postavená během soboty z auta GT, protože do kategorie GT se kromě Míry nikdo jiný nepřihlásil.

Rozprava proběhla po deváté hodině a po ní hned začal kolotoč čtyř kol pětiminutových rozjížděk. Devět skupin závodníků mělo co dělat. Závod s přehledem dirigoval Zdenda Beneš, kterého místy zastupoval Jirka Svoboda. K tomu hrála příjemná hudba, fungoval bar s občerstvením – pohoda. Před třetí hodinou byly spočítány výsledky rozjížděk a ustaveny v jednotlivých kategoriích finálové skupiny. Tři kola finálových jízd se jela také na pět minut.

Karel bojoval v C finále OPEN, Radek s Mírou ml. v jediné skupině FORMULÍ a Míra st. v B finále HOBBY. Karel bojoval nejen se soupeři, ale i s technikou, Radek si závodění užíval, ale na vítěze Honzu Havlíčka neměl. Míra ml. se potýkal s nedostatkem tréninku i s nastavením auta a ovládáním formule na tak rozlehlé trati. Míra st. jezdil poprvé s Xrayem a bylo z toho pohodové vítězství ve skupině. Po šesté hodině bylo dojeto. Celkové výsledky najdete na stránkách pořadatele:

https://www.teamrebels.cz/vysledky/kv_121118/data/celkove_vysledky.pdf

Po vyhlášení výsledků jsme sbalili materiál a spěchali domů. Vidina pondělního vstávání do práce nebyla lákavá, ale shodli jsme se, že závody stály za to a příště se do Rtyně vypravíme 29.12.2012 znovu.

Do té doby nás však čeká ještě poslední závod SPEED Challenge 01.12.2012 a zábavná Night Show 15.12.2012. Přijďte si zajezdit, nebo se aspoň podívat, rádi Vás v Habrové přivítáme.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

Míra Matějus st.


 

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz