První závod Královéhradeckého poháru 2011 – Habrová 8. 1. 2011

12.02.2011 21:15

Debaty o novém koberci na dráhu jsou v plném proudu, ale bohužel stále jezdíme po starém a silně záplatovaném. Tak snad příště už to dopadne.
V sobotu po ránu se v Habrovském depu sešlo 23 pilotů, aby se utkali v prvním závodu Královéhradeckého poháru 2011. Technickou přejímkou
prošlo celkem 27 vozů. 7 „knedlíků“ MINICOOPER pro kategorii GT, 10 Formulí a 10 Stocků. Po seznamovacím tréninku bylo vytvořeno pět skupin závodníků a začaly kvalifikace obvyklým způsobem, tři jízdy po sedmi minutách. Závod byl premiérou pro nově upravenou kategorii GT, kde všechny vozy musí mít jednotnou karoserii BMC Minicooper bez jakýchkoliv aerodynamických prvků (křídlo, difuzor). Sešla se konkurence sedmi aut a bylo se na co koukat. Startovní pole bylo vyrovnané a boj o umístění tvrdý. Jízdní vlastnosti podvozků se i s vysokými karoseriemi nijak dramaticky nezhoršily, jen bylo třeba trochu laborovat s pneumatikami a jejich mazáním. Zasloužené vítězství si odnesl Honza Petr za tři první a jedno druhé místo, s nájezdem 44 kol. Druhý skončil Pepa Tesař (tři druhá místa a jedno vítězství) a třetí byl Lukáš Vater (tři třetí místa). Ve formulích se utkalo deset jezdců ve dvou skupinách. Výkon formulí má stále stoupající úroveň. Na prvním místě se umístil Česťa Doubrava s třemi vítězstvími a jedním druhým místem a nájezdem 46 kol. Druhý byl Martin Volák s jedním vítězstvím, dvěma druhými a jedním třetím místem a třetí se umístil Jirka Ciran, který po delší době zavítal na Habrovskou dráhu. Smolařem byl Jirka Ročňák, který se potýkal se stávkující elektronikou své formule. V kategorii STOCK opět jako osledně závodily dvě skupiny jezdců. I celkové výsledky byly kopií posledních závodů v listopadu 2010. Vítězství si odnesl Tomáš Culka se třemi prvními a edním druhým místem, druhý byl Petr Culka a třetí Martin Volák. V kategorii STOCK si zazávodili dva mladí jezdci, shodou okolností oba Dominici a to Fassel a Plzenský. Fotogalerii k tomuto závodu najdete ZDE.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode