Poslední závod OPKK a vyhlášení sezony.

02.01.2012 23:39

10.12.2011 byl odstartován 13. závod seriálu OPKK. Tímto závodem byla zároveň ukončena sezona 2011. Celoročně málo obsazovaná kategorie GT Mini se v posledním závodě ani nejela, protože byli přihlášeni pouze 2 jezdci. Tyto dva závodníky jsme po dohodě přesunuli do kategorie Hobby, která byla v druhé polovině roku vřazena do seriálu OPKK jako volná kategorie s cílem doladit technická pravidla a oslovit závodníky, kteří se chtějí účastnit závodů v trochu klidnějším tempu. Překvapivě v této kategorii je nejvíce karambolů i přesto, že se ji většinou zúčastňují zkušení jezdci. S auty která jedou stejně rychle se špatně předjíždí a převážně záleží na jezdeckém umění, čisté stopě a hlavně na ochotě nechat předjet jezdce, který zvolil lepší stopu. V posledním závodě se v zápalu bojů v této kategorii trochu pozapomělo na fair play a tak to tam bylo trochu "hustý", čož byl další podnět pro zamyšlení pro nás pořadatele, na co si dát v příštích závodech pozor, aby se i nadále nesly v klidném duchu, jako tomu bylo vždy.

V ostatních kategoriích (Formule, Stock) probíhalo vše jako vždy, z důvodu absence jezdců, kteří mohli ještě v posledním závodě zasáhnout do celkových výsledků, se už bojovalo pouze o umístění v tomto závodě. I přes to se závodilo s plným nasazením a nic se nenechalo náhodě. Dá se říci, že celý závodní den probíhal nad očekávání plynule a díky vypuštěné kategorii GT Mini bylo odjeto v 16.15hod.

Po ukončení závodu proběhlo vyhlášení. Pořadí posledního závodu je níže.

Formule

1) Jirka Ročňák
2) Radek Rusmich
3) Jarda Malý

Stock

1) Honza Petr
2) Karel Krejčík
3) Karel Štěpánek

HOBBY

1) Radek Rusmich
2) Míra Matějus ml.
3) Zdeněk Janeček

 

Po vyhlášení výsledků závodu, předání pohárů, diplomů a cen (ceny dodal Martin Minyuk) jsme přistoupili k vyhlášení celkových výsledků seriálu OPKK.

Konečné pořadí seriálu OPKK je níže

Formule:

1) Čestmír Doubrava
2) Radek Rusmich
3) Jirka Ročňák
4) Marek Vácha
5) Martin Minyuk

GT Mini:

1) Honza Petr
2) Lukáš Vater
3) Martin Minyuk
4) Míra Matějus ml.
5) Martin Špráchal

STOCK:

1) Honza Petr
2) Martin Volák
3) Tomáš Janeček
4) Zdeněk Janeček
5) Tomáš Culka

Tento závod byl velkou tečkou za celým seriálem OPKK.

Pro prok 2012 jsme pro vás připravili nový seriál SPEED Challenge s novými pravidly.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode