ME Large Scale Off road Buggy 2011 Velká Gorica

30.07.2011 11:16

 

Minulý týden se konalo v Chorvatské Veliké Gorici ME v buginách. Z České Republiky se zůčastnili pouze dva jezdci, Marek Šiler a Dušan Vater. Oproti minulému ME to byla slabá účast našich borců. Jedete do Chorvatska za sluníčkem? To co jsme zažili mi, tam podle místních hodně dlouho nebylo. Jeden den třicítky, další den déšť a teploty okolo patnácti stupňů. Podle tohoto bláznivého počasí se také měnil povrch dráhy. Uježděný nagumovaný „asfalt“ vystřídala „pilinová rally“ a následně zase ten „asfalt“. Nastavit auto za těchto podmínek tím pádem nebylo vůbec jednoduché. Navíc se přidali ještě technické problémy s brzdami. I přes tyto komplikace se volné tréminky probíhalící v úterý a ve středu, docela vydařily. Já byl 16. Marek 18. Absolutně nejrychlejší byl domácí Dario Veseli a Martin Lisan z Dánska s Leopardy od FG, kterým jako jezdcům Touring Cars (cesťáků) naleštěná a nagumovaná dráha seděla. Stíhal jim jen Alex Schmidt z Německa s HT11. Elkoni ztráceli, hledali vhodnou kombinaci nastavení a pneu pro své speciály.

Kvalifikace dopadla trochu hůře i když časy se zlepšovaly se zvikáním na tu klouzačku. Po první kvaldě, která byla místo posledního tréninku, zapoměl děda odnést auto na technickou a tak se mi šestnáctý čys nezapočítal. Pokračující problémy s brzdami, které se po osmi minutách zablokovaly, jsme vyřešili po radě našich slovenských přátel, zvětšením vůle na poumpě hydrauliky. Marek měl problémy s nastavením svého HT11 a tak moje 29 a Markovo 34 místo po kvalifikacích bylo trochu zklamáním. Oba jsme se začali připravovat na osmifinále, do kterého nastupoval Marek do skupiny „B“ z trojky, rychle se dostal do vedení a už ho nepustil. Mě se povedlo to samé v osmifinále „A“ . Oba jsme startovali do svých čtvrtfinálí z osmého místa.

Začínal Marek, start dobrý, ale odchod serva do „věčných lovišť“ mu vystavil stopku do dalších bojů, už po pěti kolach. Mě se podařilo dostat po pětikolech na třetí postupové místo, ale nepodařilo se mi ho udržet. Některé chyby pocházející z mé dílny a neoceněné nárazy soupeřů, mě odsunuly na nepostupové šesté místo.

Začali jsme pomalu balit a chystat se na finálovou podívanou. Sestava finále slibovala pěknou řezbu. Dario Veseli startující ze třetí pozice, byl obklopen čtyřmi Elkony, kterým se podařilo najít optimálni nastavení. Pět Holanďanů zase ukázalo kde je velmoc v tomto sportu. Finále nebudu popisovat, na to se můžete podívat na videu.

 

KONEČNÉ POŘADÍ:

1. Kay Koops  (NL)

2. Tim Vanderelst  (NL)

3. Ken Walckiers  (NL)

4. Alex Bravo  (E)

5. Alex Schmitt  (D)

6. Nick Visser  (NL)

7. Alex Mulder  (NL)

8. Dario Veseli  (HR)

9. Luka Cuden  (SLO)

10. Mario Di Bella  (CH)

 

17. Adrian Uhrik  (SK)

24. Dušan Vater  (CZ)

34. Marek Schiller  (CZ)

45. Radovan Rusinko  (SK)

60. Jan Macejík  (SK)

66. Peter Ján  (SK)

 

On line výsledky z ME Large Scale Off road Buggy 2011 Velká Gorica jsou ZDE

 

Několik videí z tohoto závodu:

Přivítání na Large Scale Off Road Euros

Large Scale Off Road Euros - kvalifikace

Large Scale Off road Euros - rozhlédnutí po závodě!

Large Scale Off Road

Large Scale Off road Euros - Report z kvalifikace

Finálový den

Large Scale Off Road Euros - Finálel!!!

 

Dušan Vater

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode