Kopecký RC Cup - Blansko 28.4.2013

01.05.2013 20:42

Už ze začátku roku nám Jarda Kopecký říkal, že bude během sezony 2013 pořádat 4 on-road závody, 2 v Blansku a 2 v Brně. První závod v Blansku se jel tuto neděli 28.4.2013. Nyní jsme se mohli vžít do Jardovy kůže, když on jezdí k nám na závody a musí časně ráno vstávat..., popravdě... není to moc příjemné :-D . Ale na konec jsme to zvládli a mohli vyrazit na Moravu. Z Rychnova jsme vyjížděli v 5:30 h. Ráno nehýřilo nijak vysokými teplotami a sluníčko bylo schované za mraky, ale věřili jsme, že se to v průběhu dne spraví. Krátce před polednem na nás skrze mraky nakonec vykouklo, ale moc dlouho mu to nevydrželo. Za nedlouho se zase schovalo a tak tomu bylo až do konce dne. Když se na ten den koukneme zpětně, mohlo být i hůř, naštěstí nepršelo :o) . Předchozí den tu závodily spalováky, takže dráha byla dostatečně „nagumovaná“ a auta poměrně slušně držela stopu. Všichni, co jsme si sem přijeli zajezdit z našeho ModelklubuRK, jsme v Blansku závodili poprvé, takže to nebylo jen o tom připravit auto, ale také se s touto dráhou zprvu seznámit. K tomu nám posloužily volné tréninky před samotným závodem. Novinkou pro nás byly desetiminutové jízdy, protože většinou se jezdí 5 až 7 minut. Na konec jsme se všichni shodli, že v tomto čase se dá poměrně slušně dohnat drobná chybička, které se jezdec omylem dopustí.

V 9:30h odstartovaly první skupiny do kvalifikací. Jely se 4 kvalifikace a 2 nejlepší ze započítávaly. Jak už jsem zmiňoval, každá jízda trvala 10 minut. Celkem se na start postavilo 5 skupinek aut. V kategorii STOCK jely 2 skupiny po 7 jezdcích, v kategorii GT jelo 5 jezdců, v kategorii FORMULE 8 jezdců a v kategorii HOBBY 7 jezdců. Po čtyřicetiminutových bojích v každé skupině se sečetly a podtrhvy výsledky a bylo známo pořadí, ve kterém se jezdci postaví na startu ve finále. V Kategorii CTOCK se na prvních třech místech objevili Koupy Zbyněk, Pavlovec Jiří a Magda Pavel. Tomáš, který se Zdendou jezdili také v této skupině, si vybojoval 7. místo na startu a Zdenda 12. GTčka na prvních třech místech obsadili jezdci Zvara Martin st., Vykutil Bronislav a Toman Jirka. V této jediné kategorii nikdo z našeho klubu nejezdil. V další kategorii FORMULE, která se zde jezdila, bylo pořadí na prvních třech místech následující: Rusmich Radek, Klaus Miloš a Ročňákk Jirka. A poslední a nejpomalejší kategorie byla HOBBY a zde se na prvních třech místech umístili Kacetl Karel, Maksymov Milan a Jarda kopecký st. Lucka Rusmichová jezdila také v této skupině a uhájila 6. pozici.

Zhruba ve 13:50 h jsme odstartovali do finále. Určitě zajímavý byl letmý start, který zde byl použit. Počasí už nebylo tolik příznivé, jako ke konci kvalifikací a v průběhu dalších finálovek začala chladnout dráha, což se projevovalo na přilnavosti pneumatik. Závodníci tudíž museli ze svých autíček „ždímat“ co se dá :-D , aby se kolečka dostatečně zahřívala a dobře držela stopu. Finálovky se jeky už jen 3 a ze 2 nejlepších se počítaly výsledky. Během této odpolední bitvy se bylo také na co dívat. Například v kategorii GT předvedl ukázkovou jízdu Martin Zvara st., u něhož jsme mohli spatřit ukázkové průjezdy zatáček ideální stopou. V kategorii FORMULE jsme před koncem druhé finálové jízdy mohli vidět hezkou stíhací jízdu Radka Rusmicha, který musel dohánět ztrátu po drobné chybě. Tomáš Janeček ve STOCcích také občas zatápěl jezdcům, kteří jezdili na přednějších pozicích, ale sem tam se objevila malá chybička a bylo zase co dohánět. Ale to už se přesouváme na konec finálovek a vyhodnocení nedělního závodu. Výsledné pořadí na prvních třech pozicích v kategoriích je následující:

STOCK: 1.Koupy Zbyněk; 2.Magda Pavel; 3.Štrof Jan; 5.Janeček Tomáš; 13.Janeček Zdeněk

GT: 1.Zvara Martin st.; 2.Toman Jirka; 3.Vykutil Bronislav

FORMULE: 1.Rusmich Radek; 2.Klaus Miloš; 3.Ročňák Jirka

HOBBY: 1.Kacetl Karel; 2.Kopecký Jarda st.; 3.Maksymov Milan; 7. Rusmichová Lucka

Okolo 17. hodiny proběhlo vyhlášení výsledků a ohodnocení jezdců. Krátce před 18. hodinou jsme vyrazily k domovům. Musíme za náš tým říct, že se nám na této dráze jezdilo velice dobře. Perfektní asfalt a ne moc agresivní obrubáky. Ty dokáží ledasco prominout, ale když už jde do tuhého, tak se modely po nájezdu na ně dokáží proměnit i v letadlo :-D . Dále musíme pochválit i zdejší zázemí s občerstvením, kde jsme si mohli koupit třeba kávu či čaj na zahřátí, což si myslím, že v neděli mnozí ocenili. Další dva závody jsou naplánovány v Brně a poslední čtvrtý zase zde. Pokud nám nezkříží plány něco důležitějšího, určitě se jich přijedeme zúčastnit.

 

Tomáš Janeček

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz