Kopecký CUP – Blansko – 19.07.2014

25.07.2014 22:32

Z Blanska se pomalu stává naše domácí dráha. 12. července jsme zde odjeli vytrvalostní závod na 12 hodin a další týden jsme na oblíbenou dráhu zavítali zas. Jel se zde další závod seriálu Kopecký CUP.

Po časném budíčku a odjezdu z domova jsme o půl osmé za slunečného rána dojeli do Blanska.

Modelklub RK byl zastoupen čtyřmi jezdci. Radek, Jarda, Ivoš a já jsme tentokrát startovali všichni ve FORMULÍCH, já navíc ještě v HOBBY. Závod byl slušně jezdecky obsazen. 11 HOBBiků, stejný počet STOCKů, 12 MODIFIED a 13 FORMULÍ.

Rozprava pod vedením Pavla Magdy proběhla v devět hodin, první rozjížďka HOBBY byla odstartována v 9:15. Osmiminutové jízdy následovaly jedna za druhou. Počasí nám přálo, teplo bylo až moc. Asfalt se během dne rozehříval, po poledni měla dráha přes 500 C. Takové teploty nesvědčily motorům a hlavně pneumatikám, které poměrně rychle ubývaly. Finálové jízdy začaly po 13 hodině. Umístění v kvalifikaci nás postavilo na 2. – Jarda, 3. – Radek a 4. – já, místo startovního roštu finále A. Ve finále B startoval z 1. pozice Ivoš.

Finále byla dramatická, Radek do poslední jízdy nastupoval s možností celkového vítězství. Největší soupeř - Ondra Hubáček však zničil ve druhé jízdě zadní pneumatiky a přišel s prosbou, zda by mu Radek své rezervní neprodal. Radek v rámci Fair Play kola prodal a tím zajistil svému soupeři dobré jízdní vlastnosti a ten ho v závěrečné jízdě porazil. Jarda skončil s bramborovou medailí čtvrtý, já jsem opakovaně ztrácel v kolizích po startu a tak na mě zbylo až 7. místo. Ivoš vyhrál finále B. Finálové jízdy HOBBY byly velmi vyrovnané a kolize a chyby se velice těžko napravovaly. Kvalifikoval jsem se jako pátý, po třech finálových jízdách jsem celkově skončil šestý. Celkové výsledky si můžete přečíst na https://www.rcblansko.eu/

Poslední jízda byla odjeta po 17. hodině, následovalo vyhlášení vítězů. V chladnějším podvečeru jsme sbalili stan a svá depa a vypravili se na cestu domů. Ve Svitavách jsme se podle zvyku občerstvili kávou a před osmou jsme dojeli domů. Závod jsme ohodnotili jako povedený i výsledky byly slušné.

Nyní nás 2. srpna čeká v Solnici další kolo SPEED Challenge 2014. Přijeďte se k nám podívat a zajezdit si. Aktuální zprávy sledujte na našich stránkách https://www.modelklubrk.cz/

 

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode