Jedenáctý SPEED Challenge 2015 – 7.11.2015 – koberec Habrová

14.11.2015 22:35

Sobota 7. listopadu byla deštivá a nepříjemná. Na dráze v Habrové jsme měli zatopeno, sucho a příjemně. Závodníků se sešlo jen o trochu víc než do mariáše, ale ti, kdo přijeli, nelitovali. V poklidné atmosféře jsme si pěkně zazávodili.

Při rozpravě po deváté hodině byly ustanoveny pouhé tři závodní skupiny. Čtyři FORMULE, šest HOBBYků, tentokrát opět mládež i staří dohromady a šest STOCKů. Na nízké účasti se tentokrát podílela nemocnost a bohatý kalendář závodů, kdy se každý víkend něco jede a počet jezdců je poměrně pevné číslo.

Po půl desáté začala čtyři kola pětiminutových rozjížděk. První jako obvykle startovaly FORMULE. Výkonnost vozů byla rozdělena tím, že Marek Vácha a Radek Rusmich startovali na mechových pneumatikách a Jirka Ročňák a Míra Matějus na gumových. V kategorii HOBBY při malé účasti závodníků došlo opět k sestavení pouze jedné skupiny závodníků. „Mladíci“ i „staříci“ jeli dohromady. Vyžaduje to ohleduplnost od jedněch i druhých, ale postupně se všichni na dráze srovnali.

Nejvýkonnějšími vozy byla skupina šesti STOCKů. S TRUCKem tentokrát přijel jen Petr Sibeke a tak se svezl jen při tréninku.

Rozjížďky probíhaly v dopoledních hodinách v poklidném tempu. Aby bylo dost času na opravy a nabíjení, udělal Radek po každém kole jízd malou přestávku. Po odjetí kvalifikací bylo ve skupinách ustaveno finálové startovní pořadí.

O vítězství ve FORMULÍCH bojovali Marek Vácha s Radkem Rusmichem. Po čtyřech sedmiminutových jízdách měl Marek najeto 230kol, jen o dvě víc než Radek. Se značným odstupem za nimi se díky gumovým pneumatikám umístili Jirka Ročňák před Mírou Matějusem.

V HOBBY junior vyhrál Míša Wolf před Šimonem Horákem, novým účastníkem seriálu. V HOBBY seniorech dvě kola před cílem poslední jízdy rozhodl o svém celkovém vítězství Čestmír Doubrava, když předjel příliš opatrně jedoucího Míru Matějuse. Třetí skončil Pavel Šponar a čtvrtý Zdeněk Janeček.

Ve všech třech finálových jízdách kategorie STOCK zvítězil Milan Wolf. O zbylá místa na stupních vítězů bojovali vyrovnaně Tomáš Janeček, Jakub Blecha a nově v této kategorii i Petr Sibeke. Na něho zbyla ta nepopulární „bramborová“ medaile, ale na první start to nebylo špatné. Pátý dojel Milan Maksymov a šestý Zdeněk Janeček.

Po dojetí poslední jízdy proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění vítězů. O přestávkách během dne jsme prodiskutovali podobu našeho seriálu v příštím roce. Přes skromnou účast závodníků se závod povedl a jezdci byli spokojeni.

Seriál SPEED Challenge 2015 bude ukončen posledním závodem 5. prosince. Po skončení závodu bude provedeno vyhlášení a ocenění celkových vítězů seriálu za rok 2015 a proběhne i oblíbená a tradiční NIGHT SHOW spojená s projekcí videí a fotek, soutěží v jízdě zručnosti, posezením a konzumací dobrot z grilu. Přijeďte se k nám podívat a zajezdit si. Aktuální zprávy sledujte na našich stránkách https://www.modelklubrk.cz/

 

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode