DVOUDENNÍ MARATON

10.06.2015 19:46

Píšu dvoudenní, ale vyrazil jsem už v pátek odpoledne, abych mohl být v sobotu 6.6.2015 ráno na akci, jež se nazývala "Kopřivnické dny techniky". Na tuto akci jsem dostal pozvání od modelářů, kteří také staví modely a představují je při různých příležitostech.

Na polygon jsme dorazili okolo osmé hodiny ranní, kdy tu ještě nebyli návštěvníci, a začali chystat pískový a hliněný terén pro předvádění našich mazlíků. Pískoviště se hemžilo různými nakladači, sklápěči, buldozery a jinou terénní technikou. Nakladače se "sklopkama" finalizovali práci na sjezdu z mostu a buldozer separoval balvany a rozhrnoval zeminu pro pokračování silnice. Během dne se uskutečnila i spanilá jízda modelů po výstavišti za hasičskou technikou Tater 1:1 a zase zpět na staveniště. Během dne díky nedbalosti 2x vzplanula chalupa domorodců, a proto musela být do služby povolána hasičská technika. Vše pokaždé dobře dopadlo, nebyly žádné ztráty na životech, ani zranění. Stavební práce na písku obstarávala technika v měřítku 1:14 (1:13,5) a bokem byli vystaveny modely v měřítku 1:10 převážně značky Tatra, které byli po staveny na podvozcích tatrovácké koncepce, o jejichž zrod, v modelové podobě, se postaral pan Hanáček, který také pořádal tento sraz modelů na podvozku "Hanys". Předváděčku jsme začali zakončovat okolo 17. hodiny, jelikož někteří vyráželi zpět k domovům, jako já.

Následující den jsem vyrazil podpořit řady modelářů do Pardubic na 25. Aviatickou pouť 2015. Zde jsem také jel na pozvání modelářů.

Na místo jsem dorazil dopoledne okolo 10. hodiny. Modeláři zde již měli rozestavěné silnice, po kterých se proháněli se svými naleštěnými mazlíky. Jezdili zde s různými tahači s návěsy, dále se tu pohybovali hasičské vozy, dakarské speciály a v rohu výstavního placu byl postaven terén s krajinkou a mostem pro tanky, které tu bylo také možno spatřit. Spanilá jízda do prostoru diváků se pořádala i zde. Kolona modelů také mířila podpořit hasičskou techniku. Udělali jsme společné foto a zamířili zpět do bezpečí oplocené předváděcí plochy. Své mazlíky a výstavní plochu jsme začali sklízet okolo 15. hodiny a pak zamířili k domovům.

Celé dva dny provázelo slunné počasí a tak jak v Kopřivnici, tak v Pardubicích mezi diváky jezdili kropící vozy, které neustále zvlhčovali plochu areálů a ti to náležitě oceňovali.

Fotky budou brzy.

 

Tomáš Janeček.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode