Dvanáctý závod o Královéhradecký pohár 12.11.2011 - koberec Habrová

14.11.2011 16:45

Léto definitivně skončilo a autíčkářům nezbývá, než se přestěhovat z asfaltových drah pod střechu, na koberce. Účastníci Královéhradeckého poháru se sešli v sobotu 12. listopadu na dráze v Habrové, aby po delší přestávce poměřili své síly v kategoriích F1, GT mini, Stock a mimo Pohár také v oblíbené kategorii Hobby. Solidně obsazená startovní listina slibovala zajímavé boje. Sobotní ráno však přineslo nepříjemné zprávy a omluvy několika jezdců z důvodu nečekaných povinností a také třeba střetu se zvěří při cestě na závody.

Volný trénink poskytl dost času na doladění jízdních vlastností. Po rozpravě v 9,30 hod. bylo utvořeno celkem 5 skupin závodníků. Po jedné skupině ve třídě Hobby (5 vozů), GT mini (4 vozy) a Stock (4 vozy) a dvě skupiny formulí (8 aut). V 10 hodin byly zahájeny kvalifikační rozjížďky. Závod probíhal podle zažitého systému. Tři kola sedmiminutových rozjížděk a čtyři kola finálových jízd, také v délce sedmi minut se započtením tří nejlepších výsledků.        

V dopoledních rozjížďkách jezdci bojovali o postavení na startovním roštu do finále. Ve formulích byl nejrychlejší Radek Rusmich, v GT mini a Stock Honza Petr a v Hobby Jirka Ročňák. Po 13. hodině byly zahájeny finálové jízdy. V kategorii Stock vyhrál tři jízdy Honza Petr a zaslouženě zvítězil, čtyři druhá místa vybojoval celkově druhý Tomáš Janeček, třetí se umístil Zdeněk Janeček před jediným juniorem Dominikem Fasselem. Gt mini ovládl Honza Petr se čtyřmi prvními místy. O druhé místo bojovali Míra Matějus ml. s Lukášem Vaterem. Míra obsadil v první a druhé jízdě druhé místo a stačilo mu toto umístění ještě jednou zopakovat, aby byl druhý i celkově. Výkon Lukáše Vatera měl však stoupající tendenci a v třetí čtvrté jízdě Míru porazil a díky lepšímu dojezdovému času skončil celkově druhý. Míra Matějus byl tedy třetí a čtvrtý skončil Martin Minyuk. Finále formulí se jelo v jedné skupině a bylo jako obvykle nejdramatičtější. Pole position nestačilo Radku Rusmichovi k zisku celkového prvenství. Ve třech jízdách podlehl dobře jedoucímu Marku Váchovi, který se stal zaslouženým vítězem. Třetí za druhým Radkem Rusmichem skončil vyrovnaně jedoucí Jirka Ročňák. „Bramborové“ umístění patří Česťovi Doubravovi, pátý skončil Jarda Malý, šestý Honza Fassel a sedmý Martin Minyuk. V „mimopohárové“ kategorii Hobby skončilo pět jezdců v pořadí, které se utvořilo už po kvalifikaci. Všechny čtyři jízdy vyhrál Jirka Ročňák, třikrát druhý a tedy i celkově druhý byl Zdeněk Janeček, třikrát se jako třetí umístil Jarda Malý, čtvrtý po nevyrovnaných výkonech skončil Radek Rusmich a pátý Míra Matějus st.     

V pět hodin bylo dobojováno. Nejvytíženější účastník závodu Radek Rusmich, který jezdil ve dvou kategoriích a ještě obsluhoval časomíru si mohl oddechnout. Trojice nejlepších jezdců v jednotlivých kategoriích byly oceněny poháry a diplomy. Zároveň byli diplomy oceněni i „staří pánové“ a junior Dominik Fassel.  Hodnocení závodu z řad účastníků bylo pochvalné, a tak jsme si mohli navzájem poděkovat za hezký závodní den.

Poslední závod Královéhradeckého poháru 2011 se jede 10. prosince opět v Habrové.

 

Fotky ze závodu    Celkové výsledky OPKK

 

Míra Matějus st.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode