Čtvrtý závod SPEED Challenge 2013 – koberec, dráha v Habrové

11.04.2013 09:52

V kalendáři už je dávno jaro, ale za okny stále sníh a mráz. Naše sny, že by dubnový závod SPEED Challenge 2013 už mohl být na asfaltu, zamrzly. Stará dobrá dráha v Habrové proto byla dějištěm i čtvrtého letošního podniku.

Týden po mistrovství republiky a týden před posledním závodem Rebel´s Race znamenalo, že startovní listina byla poměrně skromná. Přesto se sešli závodnice a závodníci do tří kategorií. V nejpočetnější kategorii, Hobby, bylo pět dospěláků a ve skupině juniorů dva kluci a dvě děvčata. Šest jezdců do Formulí a pouze tři závodníci do kategorie Stock. I tentokrát jsme přivítali jezdce, kteří k nám našli cestu poprvé. Táta Petr a syn David Novákovi k nám přijeli z Havlíčkova Brodu.

Po symbolické rozpravě (abychom měli fotky :-) ) začala o půl desáté obvyklá čtyři kola pětiminutových kvalifikačních jízd. V rozjížďkách se o nejlepší umístění bojovalo ve čtyřech skupinách. Ve Formulích byl po rozjížďkách nejlepší Martin Marek před Jirkou Ročňákem a třetím Radkem Rusmichem. Jako čtvrtý se kvalifikoval Jarda Malý, za ním Ivo Viktorin a Martin Minyuk.

Ve třídě Hobby byly ustaveny dvě skupiny. Ve skupině dospěláků opět první místo na startu do finálových jízd vybojoval Čestmír Doubrava, jako druhý se kvalifikoval Martin Minyuk. Třetí pozici obsadil Martin Šponar, který se zlepšuje každým závodem, čtvrtý Míra Matějus st. a pátý Milan Maksymov.

Junioři opět bojovali v samostatné skupině. Už se pomalu začíná projevovat jezdecká zručnost a tak střety na dráze nebyly už tak drsné. Po rozjížďkách byl na tom nejlépe David Novák, před Lucinkou Rusmichovou, Žanetou Malou a Míšou Wolfem.

Ve třídě Stock si první místo na startu do finálových jízd jednoznačně vybojoval Milan Wolf. O druhé místo soupeřili Aleš Raud a Petr Novák. Aleš byl úspěšnější

Tři kola finálových jízd začala po poledni. Ve Formulích výhodu pole position proměnil ve vítězství Martin Marek. Dvakrát druhý skončil Jirka Ročňák a dvakrát třetí Radek Rusmich. I o zbylá místa se bojovalo. Čtvrtý skončil Jarda Malý a pátý Ivoš Viktorin. Marti Minyuk do finálových jízd nenastoupil.

Ve skupině Hobby dospělých, na prvních dvou místech suverénně odjezdili, jako posledně, Čestmír Doubrava a Martin Minyuk. Celkové třetí místo si zaslouženě vyjezdil Martin Šponar a zúročil hned na poprvé investici do nové techniky. Čtvrtý a pátý skončili Milan Maksymov a Míra Matějus st.

V junior Hobby se stal nejúspěšnějším David Novák. Druhá se na stupně vítězů probojovala Lucie Rusmichová, za ní se umístili Michal Wolf a Žaneta Malá.

Skupinu Stocků ve všech třech finále vyhrál Milan Wolf. Druhý skončil Aleš Raud a třetí Petr Novák.

Po šestnácté hodině bylo dobojováno. Byly spočteny výsledky a proběhlo vyhlášení vítězů s předáním diplomů a plaket. Skupina malých jezdců se stává pravidelným účastníkem našich závodů a to je dobře. Čtvrtý závod SPEED Challenge 2013 je za námi. Zveme Vás na pátý závod, který se uskuteční 4. května 2013. Doufáme, že počasí dovolí a pojedeme už venku na asfaltu v Solnici.

Sledujte naše aktuální stránky www.modelklubrk.cz., kde se dozvíte vše potřebné.

 

 

Míra Matějus st.

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz