Brno Bosonohy 3.8.2013

03.08.2013 13:38

Sice trochu se spožděním, ale přeci přinášíme reportáž ze závodů v Brně. Z domů jsme odjížděli krátce po páté hodině a do Brna dorazili zhruba o půl osmé. Samozřejmě jsme se po cestě stavili u benzínky na ranní kávu, abychom se trochu probrali. Na závody do Brna tentokrát přijeli z našeho klubu jen Zdenda s Tomášem Janečkovi, jelikož byla doba dovolených a ostatní si užívali někde u vody. Zabrali jsme místa v depu, které bylo zastřešené, což bylo velké plus. Jako další věc bych kladně ocenil provoz drobného občerstvení v areálu dráhy. V Bosonohách jsme ještě nezávodili, a tak bylo nejdůležitější se prvně seznámit s dráhou. Ta je poměrně dost dlouhá v porovnání s těmi, na kterých jsme dosud závodili. Člověk se musel dost soustředit, aby dobře projel zatáčky na nejvzdálenějších koncích.

Krátce před devátou hodinou byla svolána rozprava a v devět jsme začali závodit. Při příjezdu na dráhu jsme naměřili pouhých čtrnáct stupňů, ale na den závodu bylo hlášeno hezké počasí a to se i vyplnilo. Bylo potřeba zvolit správné pneumatiky, aby auta na teplém asfaltu v zatáčkách seděla. Musím ještě podotknout, že ten tu mají kvalitní a dobře se nám na něm jezdilo. Závody byly vypsány do pěti kategorií: Stock, Hobby, GT (yokomo), Formule a Open. Jak kvalifikace, tak i finálovky se jezdily po dobu deseti minut a finálovky byly odstartovány letmým startem za safety carem jež patřil Jardovi Kopeckému. Dokonce mu blikaly i majáčky, ale jelikož byl slunný den, tak to bohužel nebylo vidět. Naši závodníci z Rychnova bojovali v kategorii Stock. Byla tu silná konkurence, takže se do finálovek umístili z kraje skupiny "B". Té kraloval Tonda Pospíchal a mohli bychom se od něj ještě lecos učit. "Áčku" zase kraloval Radek Voda, který na nás udělal velký dojem. Je to velice mladý kluk a nechával za sebou svou perfektní jízdou ve velkém odstupu o dost starší jezdce. Je vidět, že ve zručnosti ovládání modelů mají mnozí stále ještě nějaké rezervy. Tyto pozice, které jsme si vybojovali v kvalifikacích zůstali poměrně nezměněné i ve vyhlášení výsledků. Dále bych chtěl ještě zmínit komentář k dění na trati v průběhu závodu, který mnohým závodníkům pomohl a nejvíc asi v upozorňování jezdců o kolo zpět na rychlejší závodníky za nimi. Nahrazoval tak modré vlajky na trati :-D .

Poslední závodníci dokroužili krátce po šestnácté hodině a následovala menší pauza na vyhodnocení výsledků a následné vyhlášení. K domovům jsme se začali rozjíždět v sedmnáct hodin. Tento den strávený v Brně na dráze se nám určitě líbil. Rozhodně zde bylo příjemné svezení. Další závod je plánován zase do Blanska a to 31.8.2013, kde je také perfektní dráha.

Fotky ze závodu si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Tomáš Janeček

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz