8. SPEED Challenge 2016 – 10.09.2016 - asfalt Solnice

15.09.2016 10:45

Je září, v kalendáři již skoro po létu, ale v sobotu na dráze v Solnici panovalo krásné, slunečné, teplé letní počasí. Před měsícem nám déšť nedovolil závodit venku, ale tentokrát to bylo perfektní.

V pátek v podvečer obsadili depo týmy Horákových a TRCA Třebechovice, aby strávili společně večer a noc pod hvězdnou oblohou. V pozdních nočních hodinách k nim dorazila ještě skupina závodníků z klubu RC model Cheb, kteří přijeli na naši dráhu až z Františkových Lázní. Dalšími netradičními účastníky závodu byli závodníci z RC Teamu Zábřeh. Dráha umytá a vyčištěná po červencové záplavě byla opatřena cukrovým nástřikem a připravena k závodům

Jako obvykle jsme měli nachystané 4 závodní kategorie. Sedm jezdců ve Formulích, deset závodníků v Hobby – junioři i senioři společně, šest Stocků a kategorii Truck. Kamiony se sešly pouze dva a tak nachystaný závod využili tři jezdci ze západu Čech pro kategorii Open.

Před půl desátou začal Radek rozpravou vlastní závod. První startovaly Formule. Po dobrých zkušenostech nyní jezdíme v kategorii Hobby juniory i seniory společně. Nová tribuna i kapacita dráhy deset jezdců zvládne. Šest Stocků a tři Openy doplňovaly startovní pole. Čtyři kola pětiminutových rozjížděk probíhala v dopoledních hodinách za poklidného tempa. Počasí nám přálo a opalovací prostředky byly celý den potřeba. Po odjetí kvalifikací bylo ustaveno finálové startovní pořadí. Po poledni se začalo závodit na ostro.

Souboje FORMULÍ neměly jednoznačného favorita. Po čtyřech sedmiminutových jízdách měl na svém kontě nejvíc Martin Šponar – 129 kol. Jezdci na druhém a třetím místě měli stejný nájezd 126 kol. Aleš Raud měl však lepší dojezdový čas než Marek Baláž z Chebu. V dalším pořadí se umístili Radek Rusmich, Petr Svaták, Míra Matějus a Jirka Ročňák, který po smolné kolizi nedokončil poslední jízdu.

V HOBBY o vítězství bojovali po všechny tři finálové jízdy junior Šimon Horák a Jakub Blecha. Druhou dvojicí bojující o třetí místo byl Petr Dvořák a Míra Matějus. O další příčky v pořadí bojoval zbytek startovního pole. Celkového prvenství dosáhl Jakub Blecha za ním skončil nejlepší junior – Šimon Horák. Pak následovali Míra Matějus, Petr Dvořák, Aleš Raud, Pavel Šponar, junior Vašek Petr, Martin Flídr ze Zábřehu, Pavel Tichý a Václav Petr.

Celkové vítězství mezi velice vyrovnanými STOCKy vybojoval v poslední jízdě Martin Šponar. Mezi jezdci v dalším pořadí - Jakubem Blechou, Petrem Sibeke, Šimonem Horákem, Markem Balážem a Davidem Pelikánem byly opravdu malé rozdíly.

Tři finálové jízdy OPENů v podání jezdců z RC model Cheb vyhrál celkově Marek Baláž před Ludvíkem Štefaníkem a Vítkem Čtvrtečkou.

Nejúspěšnějším jezdcem dne se stal Martin Šponar, který se stal vítězem ve dvou kategoriích – Formule a Stock. Po dojetí poslední jízdy proběhlo vyhlášení výsledků a ocenění vítězů. Sbalili jsme depa, zařízení dráhy a zamířili po krásném závodním dni k domovům.

Seriál SPEED Challenge 2016 pokračuje 8. října 9. závodem. Bude-li nám přát počasí, tak ještě na asfaltu. Přijeďte se k nám podívat a zajezdit si. Aktuální zprávy sledujte na našich stránkách https://www.modelklubrk.cz/

 

 

Míra Matějus st.

 

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode