5. závod Rebels race 27.1.2013

28.01.2013 21:09

Další den závodění s Rebelama ze Rtyně v Podkrkonoší máme za sebou a proto se s vámi můžeme podělit s děním na dráze v jednom z dalších reportů.

Na dráhu jsme přijeli ráno akorát když se probouzeli nocležníci, kteří sem přijeli trénovat již v sobotu. Místo pro rozestavění depa jsme si vybrali to samé jako na 4. závodech, což se v průběhu dne neukázalo jako nejlepší nápad, ale nebudeme předbíhat, proč, to se dočtete v následujících řádcích... ;o) . Po rozložení našeho nádobíčka vedle dráhy jsme šli odzkoušet dráhu, jak nám padne do ruky. Po 2 poslední závody byl tvar dráhy vyvěšen na úvodní webové stránce www.teamrebels.cz , což jsme určitě uvítali. Z tohoto náčrtku někteří od nás soudili, že je to rychlá trať a jiným se zase tak rychlá nezdála. Záhy jsme ale zjistili, že opravdu rychlá je. V 9:00 byla zahájena rozprava. Zdenda Beneš nás seznámil s průběhem závodu a s rozdělením kategorií. Startovní listina čítala okolo 80 závodníků. Jeli se kategorie: HOBBY spojená s True HOBBY, STOCK spojená s GTčkama, FORMULE a OPENy.

Kvalifikace začala okolo půl osmé. Kvalifikační jízdy se jeli 4 po 5 minutách. Z těch se započítávali do umístění na start pouze 3 nejlepší. Tato část závodu pro naše účastníky z Rychnova byla opravdu seřizovací než kvalifikační. Některým se všechny „mouchy“ podařilo vychytat opravdu až v prvních finálových jízdách, takže občas nálada v depu byla dost napjatá... I přes počáteční potíže se podařilo v kvalifikaci Radkovi vybojovat 2. místo ve Formulích na startu, Lucce 7. místo v Hobbících ve skupině „C“ na startu, Zdendovi 6. místo v Hobbících ve skupině „A“ na startu a Tomášovi, snad jedinému, kterému se vyhnuli počáteční seřizovací potíže, 1. místo v kategorii Hobby ve skupině „A“ na startu.

Zhruba o půl třetí odpoledne byly zahájeny finálové jízdy. Tyto se jeli 3 po 5 minutách a pro vyhodnocení výsledku v cíli se započítávali pouze 2 nejlepší. Radkovi se podařilo zprovoznit Lucčino auto, ale za oběť musela padnout jedna z formulí, z které zbylo akorát šasi a to ještě bez předního křídla, které zapůjčil Jirkovi Ročňákovi. Na své formuli se Radek už do finálovek také dokázal poprat se řízením, které ho z počátku zlobilo. Zdendovi se do finálovek podařilo vychytat pneumatiky, které se mu předtím klouzaly. Trochu ho ještě pozlobil senzorový kabel, ale tato závada byla také hned odstraněna. Tomáš v 1. finálové jízdě dojel o kolo pomalejší jezdce a došlo ke vzájemnému kontaktu. Následně v rámci fairplay na tohoto jezdce čekal a propadl se o jednu pozici ve startovním poli. Díky této kolizi se o jeho umístění v cíli rozhodovalo až v poslední finálové jízdě. Tato byla opravdu napínavá až do poslední chvíle. není se čemu divit, první místo vybojoval o 2 desetiny sekundy. Trochu nás zamrzelo, že ti závodníci, kteří se umístí na předních pozicích jsou podezíráni z podvodů.

Během závodu došlo i k pár kuriózním případům. Tím bych se chtěl vrátit na začátek k vybrání ne úplně vhodného místa v depu. Toto místo se nacházelo v zatáčce hned za 35 m dlouhou rovinkou. A v důsledku toho docházelo k tomu, že jednou kolem nás prosvištělo kolečko od auta, po druhé Zdendovi kolem hlavy proletělo kolečko od auta i s poloosou a celým zavěšením. A v neposlední řadě nám pod stolkem skončilo i celé auto :-D .

Poslední závodníci dokončily jízdy zhruba o půl páté. Následně proběhlo vyhodnocení a celkové vyhlášení výsledků. Z místní Orlovny jsme domů odjížděly zhruba o půl osmé večer. Momentálně bude následovat menší pauza, jelikož další závod se pojede až v Březnu. Přesné datum je: 3.3.2013. Určitě se na Rebely zase přijedeme podívat a rádi se opět uvidíme ne jen s nimi, ale i s ostatními závodníky z jiných krajů.

Fotogalerie

Tomáš Janeček

SPEED Challenge

     

__________________________

 Registrace do závodu je otevřená do pátku před závodem

__________________________ ______________________________

 

Termíny závodů 2024 (1. pololetí) kvůli stavebním pracím v areálu ŠKODA Auto nemůžeme na asfaltovou dráhu

1) 27.01.2024 (Habrová) 

REGISTRACE  LIST 

2) 02.03.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

3) 13.04.2024 (Habrová)

REGISTRACE  LIST

4) 25.05.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST

5) 22.06.2024 (Habrová)

REGISTRACE   LIST
 


 

 

______________________________

Závod

SPEED challenge na MYRCM

Kalendář závodů

Propozice

Výsledky

Fotogalerie

__________________________


info k závodům:
Mirek Matějus 602 748 514

Kontakt

Modelklub RK z.s. Chaloupkova 704,
Kostelec nad Orlicí
517 41
+420.602748514 miroslav.matejus@seznam.cz