12. závod Speed Challenge 5.12.2015 & NIGHT SHOW

08.12.2015 08:39

Poslední závod našeho seriálu 2015 je již za námi. Tentokrát, díky bohatému obsazení prosincového kalendáře okolními závody, jsme do denního programu zařadili i celkové vyhlášení výsledků za odjeté závody seriálu Speed Challenge 2015 a zakončili jsme jej, každoročně pořádanou, NIGHT SHOW.

Po ranní rozpravě, která se konala, tradičně, po deváté hodině, jezdci nastoupili na start kvalifikací. Ve FORMULích závodilo 6 jezdců ve složení: Marek Vácha, Radek Rusmich, Jirka Ročňák, Jarda Malý, Míra Matějus a Valentýn Dostál. Kategorie HOBBY byla rozdělena na Juniory a dospělé. V Juniorech jsme mohli vidět závodníky 3. Míšu Wolfa, Vaška Petra a Šimona Horáka. Pětice dospělých chlapů v této kategorii mezi sebou soupeřila ve složení: Česťa Doubrava, Zdenda Janeček, Míra Matějus st., Pavel Šponar a Pavel Tichý. Třetí a poslední kategorií, která byla rozdělena do dvou skupinek, díky četnosti obsazení 8 závodníky, ve složení: Milan Wolf, Kuba Blecha, Zdenda Janeček, Tomáš Janeček, Martin Šponar, Milan Maksymov, Petr Sibeke a Zdenča Dostálová, byla, jak už jména napovídají, kategorie STOCK.

V kategorii FORMULE opět kraloval Marek Vácha. Jeho obavy z letních asfaltových závodů, kdy říkal, že na koberci už jeho formule tak fungovat nebude, byly zbytečné. To dokládají i nejrychlejší časy kol v kvalifikacích. Jeho nejrychlejší čas ze třech rozjížďěk byl 7,422 s na kolo. Hned za ním se s časem 7,586 s svého nejrychlejšího kola umístil Jirka Ročňák a následoval Radek Rusmich s časem 7,917 s. V tomto pořadí se i postavili na start ve finále. Ve čtyřech sedmiminutových jízdách se Marku Váchovi podařilo najet nejvíce kol. Bylo jich celkem 213. Hned za ním, s počtem kol 198, se umístil Jirka Ročňák, o dvě kola méně, na třetím místě, měl Radek Rusmich. Čtvrté místo bylo obhájeno 190 koly, páté 189 koly a šestému, s trochu větším rozestupem, náleželo 161 najetých kol. U formulí se výsledky počítají sčítáním najetých kol ve všech finálových jízdách. Proto tyto hodnoty.

V kategorii HOBBY Junior se už delší dobu prosazuje mladá generace "vlků". Všechny čtyři kvalifikace s přehledem vyhrál Míša Wolf, na druhém místě tentokrát permanentně jezdil Vašek Petr a třetí místo obsadil Šimon Horák. Ve finále si Šimon s Václavem prohodili druhé a třetí místo. Vzhledem k tomu, že tentokrát byli v této skupině pouze tři závodníci, tak si všichni mohli vychutnat ocenění na stupních vítězů.

V HOBBY dospělých se třikrát na prvním místě kvalifikoval Česťa Doubrava, po čtvrté si to s ním vyměnil Zdenda Janeček. K dobru, aby si vybojoval druhou pozici na startu finále, také Zdendovi pomohlo jedno druhé místo. Za touto dvojicí se kvalifikoval Pavel Šponar, který se zapsal se dvěmi druhými místy. Tyto výsledky si nenechal líbit Míra Matějus st., a tak se ve finále probojoval, ze čtvrté pozice, na druhé místo hned za Česťu Doubravu. Třetí skončil Zdenda Janeček, byť se mu v poslední jízdě podařilo zajet první místo s největším počtem kol zajetých v této kategorii.

V kvalifikacích byla kategorie STOCK rozdělena do dvou čtyřčlenných skupin, v jedné jezdil Milan Wolf, kluci Janečkovi a Kuba Blecha a ve druhé Petr Sibeke, Milan Maksymov Martin Šponar a Zdenča Dostálová. Kdo skončí na prvním místě bylo jasné hned ze startovní listiny, ale o druhé místo na startu se stále bojovalo. Nejlépe to vycházelo Martinu Šponarovi, bohužel po první finálové jízdě musel z osobních důvodů odejít ze závodů a přenechat tak své výsledky ostatním jezdcům. Na třetím místě do finále se umístil Kuba Blecha. Ve finále Milan Wolf stále držel prvenství, druhý celkem neohroženě kroužil Kuba Blecha. O třetí pozici se ale, i když "na dálku" v obou skupinách, bojovalo mezi Tomášem Janečkem a Milanem Maksymovem. Nakonec počítač, na základě dojezdového času v rozsahu setin sekundy, ohodnotil lépe Tomáše a ten se tak umístil na místě třetím.

Po dokončení finálovek následovala volná zábava, v níž Radek pilně vyhodnocoval výsledky tohoto závodu a následně celého ročník 2015. Když už bylo vše připraveno, tak jsme se odebrali k vyhlášení výsledků.

 

Poslední závod byl dojet v tomto pořadí:

Formule: 1) Marek Vácha, 2) Jirka Ročňák, 3) Radek Rusmich

Hobby Junior: 1) Michal Wolf, 2) Šimon Horák, 3) Václav Petr

Hobby: 1) Čestmír Doubrava, 2) Miroslav Matějus st., 3) Zdeněk Janeček

Stock: 1) Milan Wolf, 2) Jakub Blecha, 3) Tomáš Janeček

 

V seriálu závodů Speed Challenge 2015 se v kategoriích na prvních třech pozicích umístili tito závodníci:

Formule: 1) Marek Vácha, 2) Radek Rusmich, 3) Jiří Ročňák

Hobby Junior: 1) Petr Sibeke, 2) Michal Wolf, 3) Václav Petr

Hobby: 1) Petr Sibeke, 2) Čestmír Doubrava, 3) Zdeněk Janeček

Stock: 1) Milan Wolf, 2) Jakub Blecha, 3) Zdeněk Janeček

Truck: 1) Petr Sibeke, 2) Miniuk Martin, 3) Pavel Tichý

 

Po vyhlášení všech výsledků následovala opět volná zábava, v níž se všichni mohli občerstvit řízkama a nápojema, které pro přihlášené závodníky náš klub obstaral, a příprava dráhy na NIGHT SHOW. Tu již tradičně náš klub, pokaždé, na konci sezóny pořádá. Její součástí je i jízda zručnosti, kterou připravují kluci Janečkovi. Je to zase něco jiného, než klasické závodění. Po dráze jsou rozestavěny branky v podobě kuželů, jimiž jezdci musí v určitém pořadí projíždět, aniž by nějakou z nich atakovali. V opačném případě se jezdcům přičítají trestné body. Každá branka má jiný počet bodů. Celá tato jízda se jede na čas a trestné body se k tomuto času přičítají v podobě sekund. Každý jezdec má dva pokusy.

Obě jízdy se následně zprůměrují a vyhodnotí se celkové pořadí soutěžících. Letos se této jízdy zúčastnilo celkem 11 jezdců. Z nich byl v ovládání svého modelu nejzručnější Jakub Blecha, na druhém místě se umístil Milan Wolf a třetí byl Tomáš Janeček.

Tato celodenní akce končila okolo dvacáté hodiny. Vzájemně jsme si se všemi popřáli mnoho štěstí do nového roku a pomalu se odebírali ke svým domovům. Myslíme si že se toto zakončení sezóny vydařilo a rádi bychom vás tímto pozvali i na další seriál závodů Speed Challenge, který pro vás budeme připravovat v následujícím roce 2016.

 

Sledujte proto průběžně naše stránky, kde vás budeme informovat o aktualitách.

fotogalerie

Tomáš Janeček.

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode